Blogg for Stav Kjøre- og Rideklubb

Blogg for Stav Kjøre- og Rideklubb

Familiedag med Stav KRK

Familiedager & showOpprettet av Øydis 11 des., 2014 22:14:24

Vi har snakket om det lenge, og endelig fikk vi satt datoen. Det ble Familiedag på Stav den 31. August 2014. En dag som vi håper mange husker som en dag med mange smil, mye latter, fornøyd ryttere, spente mager og masse hest!

En Familiedag skal være både underholdende og sosialt, og vi arrangerte to ridegrener vi aldri før hadde vært borti. Den første klassen var Caprilli – en blanding mellom dressur og sprang, der rytteren skal ri et dressurprogram, med bommer og hinder underveis. Her stiller det krav til riktig grunnridning på lik linje som all annen ridning, og man får vist at ekvipasjen behersker det grunnleggende i både dressur og sprang.

I denne klassen hadde vi dommer på jobb, og det ble utdelt 1.2. og 3. Plass. På 1.plass kom Ragnhild Hosteland med Blivira

2.plassen gikk til Kjersti Fremstad på Ilia og 3. Plassen gikk til Toril Fremstad på Sørlis Nette. Alle tre plasserte fikk gavekort fra Gokroppen.

Etter Caprilli gikk vi over til neste ukjente klasse. Dette var Working Equitation, eller WE for enkelhetens skyld. Dette er en ridegren med opphav i Portugal, og tyrefekting/arbeidet hestene gjorde på gården. Her skal rytterne åpner grinder mens de sitter på hesteryggen, rygge i vinkel, hoppe et hinder, ri slalåm mellom bommer osv.

Den yngste rytteren som stilte til start i denne klassen var 3,5 år! og det synes vi er utrolig gøy. Det var tillatt med leier og hjelp – og alle fikk premie!

Siste klasse ut denne dagen, var Kostymehoppingen. Dette var grenen med flest påmeldte, og vi fikk gleden av å se prinsesser, Pippi, riddere, kaniner og pirater. Mange fine kostymer og mange fine runder på sprangbanen.

Vi startet med hinderhøyden på 20 cm, og endte opp på 90 cm. Til sammen var det 25 stykker av smått og stort som var med i denne klassen. Alle barn under 10 år fikk godteposer i premie, mens Annette Ho stakk av med premien for beste kostyme.

Det var mange mennesker som hadde tatt turen til Stavsplassen denne dagen. Mange ivrige ryttere med sine familier, men også andre som bare ville komme for å se. Det synes vi er utrolig gøy – og vi håper Familiedagen kan bli en tradisjon! smiley  • Kommentarer(0)//blogg.stavkrk.no/#post8